Radix-Bis Kotlety sojowe Kotlety sojowe w większej formie przypominającej kształtem dorodnego kotleta schabowego. Kultowe kotlety sojowe w formie porządnego kotleta! Składniki Odtłuszczona mąka sojowa niemodyfikowana genetycznie. Informacje dla alergików Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów oraz sezamu. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1475 kJ / 349 kcal Tłuszcz 0,6 g w tym kwasy nasycone <0,1 g Węglowodany 19 g w tym cukry 7,9 g Białko 58 g Sól 0 g Metoda przygotowania Zagotuj 1 litr wody z warzywami lub kostką bulionową. Zagotuj lub zanurz w niej kotlety sojowe przez 10 min. do miękkości, a następnie wyjmij je i lekko odsącz. W misce roztrzep jajka, obtaczaj w nich odsączone kotlety i od razu kładź na rozgrzany na patelni olej.. Przed zanurzeniem w jajku, możesz kotlety sojowe oprószyć mąką, wówczas jajko lepiej przywrze. Lekko zrumienione kotleciki odwróć na drugą stronę i polej niewielką ilością sosu sojowego. Można gotowe kotleciki jeszcze podlać niewielką ilością wywaru, w którym się moczyły i chwilę poddusić, wówczas będą bardziej wilgotne i delikatniejsze. Z kotlecikami idealnie komponuje się surówka z kiszonej kapusty lub inny dodatek o mocnym, zdecydowanym smaku. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent/Dystrybutor Radix-Bis Sp. z o.o. ul. Gerberowa 22 83-010 Rotmanka