Frytura wołowa jest idealna jako surowiec do smażenia. Wysoki poziom kwasów tłuszczów nasyconych poprawia stabilność temperatury i zmniejsza wrażliwość na utlenienie. W konsekwencji frytura wołowa nie pali się w bardzo wysokiej temperaturze. Tłuszcze zwierzęce są używane przez renomowanych szefów kuchni, dzięki smakowi i teksturze wpływają na same potrawy. Dodatek rozmarynu we fryturze pełni rolę antyoksydanta, którego głównym zadaniem jest neutralizacja wolnych rodników tlenowych, które przyspieszają proces starzenia się i zwiększają ryzyko powstawania chorób. Rozmaryn to doskonała przyprawa, które idealnie sprawdzi się w każdej kuchni. Intensywny aromat rozmarynu sprawia, że jest on idealnym dodatkiem do wielu potraw. Wyrazisty zapach przyprawy pobudza apetyt, poprawia trawienie, oraz wykazuje działanie antyseptyczne. Frytura wołowa z dodatkiem rozmarynu to doskonały tłuszcz wołowy, idealny do głębokiego smażenia. Wytworzony w sposób naturalny bez dodatku konserwantów. Uwypukla aromat smażonych potraw zapewniając niezbędne składniki odżywcze. Znakomicie nadaje się do wielokrotnego smażenia bez utraty jakości. Zapewnia szerokie wykorzystanie w gastronomii, jak również podczas przygotowywania codziennych posiłków. Dzięki wysokiej jakości pozwala na zwielokrotnienie czasu stosowania i obniżenie kosztów To produkt najwyższej jakości, naturalny, bez dodatku: konserwantów, wzmacniaczy smaku, fosforanów i aromatów.