Patroszona makrela - jest to rodzaj ryby morskiej okoniokształtnej. Ceniona w kuchni polskiej ze względu na wartości smakowe i odżywcze. Zawarte w niej nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 chronią przed chorobami układu krążenia, a szereg witamin wzmacnia organizm. Makrela jest rybą wyjątkową ze względu na dużą zawartość selenu, który ma wpływ na odporność człowieka. Ponadto dodatkowo chroni organizm przed wolnymi rodnikami, obniża ciśnienie i wpływa korzystnie na mózg. Makrela to samo zdrowie! Towar rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia. Patroszona ryba z głową. Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy. Po dostawie niezwłocznie wyjąć z foli. Kraj pochodzenia /FAQ: Północno - FAO 27 Kod FAO alfa-3 MAC, Północno-Wschodni Atlantyk Metoda produkcji: złowione w morzu Narzędzie połowowe : Włoki denne rozpornicowe