Kiełki jarmużu Pokarm Życia są bogate w witaminę A, K i C, a także w sód, potas i żelazo. Jarmuż znany jest ze swych właściwości antyoksydacyjnych, przeciwnowotworowych i przeciwzapalnych. ** Kiełki jarmużu** to doskonały produkt dla osób, które dbają o swój wygląd oraz zdrowie. Kiełki posiadają dość ostry smak, jednak ich właściwości zdrowotne są niezliczone. Kiełki można jeść na surowo, lub można dodawać je praktycznie do wszystkiego, do jogurtu, do sałatki, do ryżu czy kaszy, albo do koktajlu. Kiełki jarmużu to doskonały pomysł na urozmaicenie swojego menu: Koktajl z jarmużu i bananów Omlet z kiełkami Pesto z jarmużu Biały puszek występujący w korzeniowej części świeżych kiełków jarmużu, ze względu na swój wygląd (biały meszek), bywają mylone z pleśnią. Są to korzonki boczne – włośniki - element systemu korzeniowego rośliny.