Tabliczka czekolady została wykonana ręcznie z surowych, nieprażonych ziaren kakaowca najszlachetniejszego gatunku - Criollo. Dzięki starannemu zmieleniu i ponad 60-godzinnemu konszowaniu w temp. poniżej 45 st.C zachowują pełną wartość antyoksydacyjną oraz bogactwo makro- i mikroelementów. Odparowany nektar z palmy kokosowej dodaje czekoladzie słodyczy i karmelowej nutki smakowej. Niespotykanie niski indeks glikemiczny (IG35) tego naturalnego słodzika sprawia, że surowa czekolada COCOA jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię. Trzeci składnik - jagody goji są owocem pochodzącym ze wzgórz Tybetu, docenianym za swoje właściwości antyoksydacyjne. Te czerwone perły chińskiej medycyny wraz z kawałkami ziaren kakaowca podkreślają wyjątkowy smak i charakter tej niezwykłej surowej czekolady.Produkt posiada certyfikat ekologiczny PL-EKO-09.