Glenmorangie Triple Cask Reserve Nowe wydanie stworzone przez wielokrotnie nagradzanego mistrza destylacji, jakim jest Dr Bill Lumsden. Stworzona z bogatej w minerały wody ze źródła Tarlogie Spring, ta whisky rozpoczyna swoje życie jako przyjemnie słodki i owocowy destylat dzięki destylacji w alembikach wysokich niczym dorosła żyrafa. Dojrzewa w trzech rodzajach beczek –Bourbon, New Charred Oak oraz Rye – po czym jest komponowana w doskonale zbalansowaną całość. Rezultatem jest whisky o charakterze słodkich owoców i delikatnej nucie korzennej. Najpierw urzeka świeżymi aromatami akacji, gruszki i kandyzowanej skórki pomarańczy, następnie ukazuje nuty przypraw i dębiny, które składają się na słodki i bogaty finisz. Noty degustacyjne: Kolor: skórka dojrzałej żółtej papryki Aromat: bogaty i tropikalny, z nutami gruszki, akacji, kandyzowanej skórki pomarańczy, grejpfruta i cukierków pudrowych. Delikatnie wyczuwalne są przyprawy takie jaj cynamon, goździk i gałka muszkatołowa, które przechodzą w słodycz przywodzącą na myśl syrop klonowy i crème brulee. Po dodaniu odrobiny wody pojawia się pojawia się wyraźna nuta śmietany, wanilii, białej czekolady, gruszki oraz melona przechodząca w dębinę Smak: Odczucie w ustach jest kremowe i oleiste, z eksplozją creme brulee, wiśni w czekoladzie, karmelków, cierpkiego sorbetu pomarańczowego, goździka, słodkiego chili oraz dojrzałych owoców tropikalnych. To prowadzi do wyraźnego charakteru dębiny – marcepanu, syropu klonowego oraz delikatnych przypraw korzennych Finisz: Posmak jest bogaty, słodki i przyprawowy