Cielęcina to mięso cieląt w wieku od 2 tygodni do 6 miesięcy. Najlepsze mięso pochodzi ze zwierząt 4-8 tygodniowych, karmionych głównie mlekiem. Cielęcina należy do mięs czerwonych. Ma jasnoróżowy lub różowy, połyskujący kolor i charakterystyczny, lekkokwaśny zapach. Delikatne, luźne mięso jest silnie poprzerastane równie delikatną tkanką łączną i prawie nie zawiera tkanki tłuszczowej. Strogonow - mięso pokrojone w cienkie, drobne paski grubości około 1 cm i długości 4 cm. Gulasz - mięso pokrojone na małe kawałki, co pozwoli szybko przygotować wyśmienity posiłek. Mielone - drobno posiekanie, rozdrobnione mięso, z które przyrządzić można: kotlety, klopsy, pulpety, czy też farsze. Oferowany produkt przygotowywany jest pod bieżące zamówienie klienta. Termin przydatności produktu 4 dni licząc od następnego dnia po dostawie Miejsce urodzenia: Holandia Miejsce hodowli: Holandia Miejsce uboju: Holandia Miejsce rozbioru: Polska