Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego

Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
16,19zł
Frisco
161,90 zł/kg
100 g
Od PAPILLON dostarczony przez CANDIA POLSKA

Roquefort Papillon PDO (Chroniona Nazwa Pochodzenia) Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tłuszczu w składzie masy. Sucha masa min. 55%. Wytwarzany z mleka owczego ser Roquefort - kremowy, jedwabisty z wyraźnymi żyłkami niebieskiej pleśni. Ser o wyrazistym smaku, lekko słony - jest jednym z symboli kuchni francuskiej. Ser ten dojrzewa w jaskiniach, a Roquefort Papillon jest jednym z dwóch wiodących producentów (z ogólnej liczby siedmiu producentów sera Roquefort, stan z 2009 r.), którzy posiadają więcej niż jedną jaskinię. Cechy organoleptyczne: konsystencja/tekstura – wilgotna, lekko lśniąca; zapach/smak – wyraźny, intensywny, charakterystyczny dla mleka owczego i Penicilium Roquefortii.

Wartości odżywcze na 100g

Węglowodany
1.8g
Tłuszcz
32g
Białko
21g
Suma
372kcal

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog