Masło klarowane Mlekovita to wysokiej jakości tłuszcz, o dużej zawartości składników odżywczych, który ma uniwersalne zastosowanie w kuchni - nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia. Cechuje je miły dla oka, bursztynowy kolor oraz delikatna konsystencja, dzięki czemu doskonale rozsmarowuje się na świeżym pieczywie i grzankach. Masło klarowane powstało w procesie klarowania tylko i wyłącznie na bazie tłuszczu mlecznego, dzięki czemu ma wyjątkowo delikatny smak. Klarowanie masła polega na powolnym topieniu i gotowaniu tłuszczu, podczas którego woda odparowuje, a cząstki stałe, w postaci osadu są usuwane. Do czego wykorzystasz masło klarowane? pieczenie, w tym przygotowanie domowych wypieków smażenie ryb, mięsa, pączków, w tym na głębokim tłuszczu - ponieważ nie pali się w wysokich temperaturach dodatek do zup omasta do ziemniaków, ryżu, kaszy do pierogów i kopytek, które uzyskają dzięki niemu lepszy smak oraz pyszną, chrupiącą, złotą skórkę Masło klarowane Mlekovita wiaderko 500 g