Opis produktu Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk. Składniki mąka pszenna czosnek - 9,5% sól papryka ostra - 6% pieprz czarny - 2% jaja w proszku mleko odtłuszczone w proszku drożdże serwatka w proszku (z mleka) tłuszcz roślinny palmowy aromat Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Jaja Zawiera Mleko Zawiera Gorczyca Może zawierać Soja Może zawierać Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1482/351 (kJ/kcal) Tłuszcz 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g Węglowodany 62 g w tym cukry 14 g Białko 14 g Sól 6,25 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1482.00000 Wartość energetyczna (kcal) 351.00000 Tłuszcz (g) 3.80000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.10000 Węglowodany (g) 62.00000 w tym cukry (g) 14.00000 Białko (g) 14.00000 Sól (g) 6.25000 Kraj Kraj pochodzenia Polska Cechy bez dodatku glutaminianu monosodowego gwarancja jakości Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres internetowy www.kamis.pl Kontakt McCormick Polska S.A. Adres kontaktowy Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl Waga Waga brutto 101 Marka Kamis Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Opakowanie logistyczne GTIN 05900084198714 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 90 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Polsce Rozmiar opakowania 90 Rodzaj opakowania Typ Torebka Przepisy Chrupiący kurczak w panierce pikantnej Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis. Przygotowanie: 1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem. 2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól). 3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C. Nazwa produktu uregulowana prawnie Panierka do drobiu. Media społecznościowe www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem Marka standaryzowana Marka Kamis Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Informacje o dodatkach: pozostały tekst bez dodatku glutaminianu monosodowego Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski