Marynowane algi morskie z surimi w sosie Składniki Algi morskie marynowane 40% [algi morskie (Saccharina japonica), cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy substancje konserwujące: benzoesan sodu], sos 33% [olej roślinny (rzepakowy lub słonecznikowy), woda, cukier, skrobia modyfikowana, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy glukonolakton, kwas jabłkowy, mleczan wapnia, konserwanty: benzoesan sodu, sorbinian potasu, zagęszczacze E401, E412, E415, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, aromat gorczycy (zawiera soję), kawałki surimi 15%(surimi 35%, mięso z ryb, stabilizatory E420, E450, E451, E452, cukier), woda, skrobia (zawiera pszenicę)], uwodnione białko jaja w proszku, olej rzepakowy, białko sojowe, aromat (zawiera skorupiaki, wzmacniacz smaku: E635), cukier, sól, skrobia modyfikowana, stabilizator: karagen, barwniki: E120, E160c, cebula marynowana (cebula, regulator kwasowości: kwas octowy, sól, substancje konserwujące: pirosiarczyn sodu), kukurydza konserwowa (kukurydza, sól)cebula granulowana. Informacje dla alergików Produkt może zawierać śladowe ilości: selera, gorczycy, laktozy (z mleka), mięczaków. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 840 kJ / 203 kcal Tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g Węglowodany 10 g w tym cukry 5,8 g Białko 2,4 g Sól 1,5 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C. Spożyć w dniu zakupu. Producent/Dystrybutor Producent: UAB „BALTIC FOOD PARTNERS", Birutès skg. 8, Macenių k., LT-90100 Plungès raj., Litwa www.viciunaigroup.eu Dystrybutor: Vicziunai-Pol Spółka z o.o., ul. Bł. S. Kanizji Mackiewicz 2 lok.3, 16-400 Suwałki, tel: +48(87) 566-71-99