Opis produktu Do ciast i naleśników. Składniki twaróg Zalecenia dla alergików Mleko Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 384 kJ / 92 kcal Tłuszcz 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g Węglowodany 4,2 g w tym cukry 3,9 g Białko 9,7 g Sól 0,10 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 384.00000 Wartość energetyczna (kcal) 92.00000 Tłuszcz (g) 4.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2.80000 Węglowodany (g) 4.20000 w tym cukry (g) 3.90000 Białko (g) 9.70000 Sól (g) 0.10000 Kraj Kraj pochodzenia Polska Kraj pochodzenia głównego składnika Polska Cechy wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka nie wymaga mielenia Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu. Warunki przechowywania Min. temp. °C 2 Maks. temp. °C 6 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Wyprodukowano na zlecenie Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl Kontakt Lactalis Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa Email kontaktowy jakosc@lactalis.pl Adres zwrotny Lactalis Polska Sp. z o.o. ul. Olkuska 7, 02-604 Warszawa Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl Waga Waga brutto 1050 Marka Président Trwałość po otwarciu Trwałość po otwarciu Godziny 24 Format oznakowania alergenów Tłusty druk Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 1 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka Rozmiar opakowania 1 Rodzaj opakowania Typ Opakowanie Przepisy Krakowski sernik z kratką Składniki Kruche ciasto: - 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa) - 100 g masła - 2 żółtka - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - ¼ szklanki cukru - 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 % - ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego Président - 8 jaj - Masło 200 g - 250 g cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej - Cukier wanilinowy - Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki Sposób przyrządzania Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C. Nazwa produktu uregulowana prawnie Twaróg 4 % tłuszczu. Marka standaryzowana Marka Président Jednostka (tekst opisowy) kg Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Kilogramów