Składniki mąka pszenna razowa Zalecenia dla alergików Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna 1404 kJ/ 332 kcal Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 63 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 7,6 g Białko 11 g Sól <0,01 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1404.00000 Wartość energetyczna (kcal) 332.00000 Tłuszcz (g) 2.30000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.30000 Węglowodany (g) 63.00000 w tym cukry (g) 0.50000 Błonnik (g) 7.60000 Białko (g) 11.00000 Sól (g) 3 < 0.01000 Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki Adres internetowy www.melvit.com.pl Kontakt MELVIT S.A. Adres kontaktowy ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Email kontaktowy handel@melvit.com.pl Adres zwrotny MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl Waga Waga brutto 1005 Marka Melvit Format oznakowania alergenów Tłusty druk Numer fax +48297609841 Dodatkowe informacje www.thermomix.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 1 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Kraj pochodzenia: Polska. Rozmiar opakowania 1 Rodzaj opakowania Typ Torebka papierowa Przepisy Przygotujesz w Thermomixie Chleb żytni razowy Składniki: 450 ml wody, 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 40 g drożdży, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka cukru. Sposób przygotowania: Do Thermomixa wlać 450 ml wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2 min/37°C/obroty 2. Dodać 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 37 x 12 x 7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka pszenna razowa Marka standaryzowana Marka Melvit Telefon kontaktowy +48297609851 Jednostka (tekst opisowy) kg Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Kilogramów Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski