Ser kozi jest doskonałym źródłem witamin, w tym przede wszystkim witaminy A, dzięki temu, oprócz tego, że posiada ogromne walory smakowe, znakomicie wpływa także na stan zdrowia. Jego charakterystyczną cechą jest dość słonawy i jednocześnie wyrazisty smak, zdecydowanie wyróżniający na tle potraw, którym towarzyszy. Składniki mleko pasteryzowane kozie, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej (zawierają laktozę z mleka), podpuszczka mikrobiologiczna. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1330 kJ/318 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g Węglowodany: 2,5 g w tym cukry: 1 g Białko: 25 g Sól: 1,7 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C.