Opis produktu Sos Tabasco original, z jedynej w swoim rodzaju papryki Tabasco (odmiana chili), to klasyk wśród sosów przyprawowych. Został przygotowany według tradycyjnej receptury opracowanej wyłącznie na bazie naturalnych składników. Papryka Tabasco - jeden z głównych składników sosu - zawiera kapsaicynę, która nadaje wyjątkowo ostry smak. Wspaniale wzmacnia i poprawia smak wielu potraw. Wystarczy kilka kropel, aby najprostsze danie nabrało charakteru. Idealny dodatek do: pizzy, drinków, makaronów i potraw mięsnych. Smak: pikantny Składniki ocet czerwona ostra papryka (19%) sól Wartości odżywcze w 100 ml: Wartość energetyczna 67 kJ/16 kcal Tłuszcz 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g Węglowodany 1,6 g w tym cukry 0 g Błonnik 1,3 g Białko 1 g Sól 1,8 g Porcja 5 ml Opakowanie zawiera 30 sugerowanych porcji produktu Obliczona wartość odżywcza na 100ml Wartość energetyczna (kJ) 67.00000 Wartość energetyczna (kcal) 16.00000 Tłuszcz (g) 0.70000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.20000 Węglowodany (g) 1.60000 w tym cukry (g) 0.00000 Błonnik (g) 1.30000 Białko (g) 1.00000 Sól (g) 1.80000 Kraj Kraj pochodzenia Stany Zjednoczone Przygotowanie i stosowanie Przed użyciem wstrząsnąć Dozowanie: wg uznania, kilka kropel. Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Mcllhenny Company Avery Island Louisiana 70513 Adres internetowy www.develey.pl Adres dystrybutora Wyłączy dystrybutor w Polsce: Develey Polska Sp. z o.o. ul. Batalionu Platerówek 3 03-308 Warszawa Kontakt Develey Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Batalionu Platerówek 3 03-308 Warszawa Adres zwrotny Develey Polska Sp. z o.o. ul. Batalionu Platerówek 3 03-308 Warszawa www.develey.pl Waga Waga brutto 331 Marka Tabasco O marce Sos Tabasco original to niezmieniona od 1868 r., opracowana przez Edmunda Mcllhenny receptura. Do jego produkcji używa się ręcznie zbieranych, soczystych papryczek Tabasco, które po zmieleniu zasypuje się solą. Papryczki dojrzewają w drewnianych beczkach do 3 lat. W tym okresie następuje ich naturalna fermentacja. W ostatnim etapie miesza się je z octem i po kolejnych 4 tygodniach dojrzewania sos Tabasco original jest gotowy. Ostrość sosów Tabasco mierzona jest w skali Scoville'a. Skala ta mierzy koncentrację kapsaicyny - im wyższa wartość tym ostrzejszy jest sos. Spróbuj także sosu Tabasco Habanero Piekielnie ostry sos w jamajskim stylu. Doda egzotyki daniom z kurczaka, potrawom z grilla, warzywom i makaronom. Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 150 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w USA Rozmiar opakowania 150 Rodzaj opakowania Typ Karton Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos z czerwonej papryki Marka standaryzowana Marka Tabasco Jednostka (tekst opisowy) ml Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Mililitrów Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć Opakowanie zawiera 30 sugerowanych porcji produktu Liczba użyć Liczba czynności użycia Porcje 30 Język produktu Język danych polski Główny język opisu angielski