Orzechy makadamia de luxe w ciemnej czekoladzie - wyborne, smaczne, zdrowe. Drzewo makadamii zostało odkryte przez dr Johna Macadama ok. 1857 roku w lasach deszczowych na wschodnim wybrzeżu Australii. Od tego czasu liczba miejsc, gdzie prowadzi się uprawę stale rośnie i obejmuje także Afrykę, Kostarykę, Gwatemalę i Brazylię. Cena orzechów makadamia była i jest zwykle bardzo wysoka, co czyni je produktem ekskluzywnym. Spośród wszystkich orzechów, makadamia zawierają największy odsetek tłuszczów. Ponad 80% tego tłuszczu roślinnego to tłuszcze jednonienasycone. To powoduje, że orzechy makadamia doskonale pasują do zrównoważonej zdrowej diety obniżającej poziom cholesterolu. Składniki orzechy makadamia 49 min., czekolada min. 50% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory- lecytyna sojowa, e476, aromat wanilina) zawartość masy kakaowej 47%, substancje nabłyszczające: E904 Informacje dla alergików Może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych, innych orzechów i migdałów. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.