Opis produktu Przejeżdżając przez Navarrę miałem okazję skosztować dania pielgrzymów zmierzających do Santiago de Compostella. Trucha a la Navarra - smażony pstrąg, faszerowany lub owinięty dojrzewająca szynką lub boczkiem (dla zachowania soczystości) smakuje wyśmienicie, zwłaszcza po męczącej podróży. Wszędzie doprawiany był subtelnie, bo szkoda tłumić delikatny, świeży smak mięsa tej dzikiej i ruchliwej ryby. Składniki czosnek - 55,2% sól koperek - 6,7% natka pietruszki tymianek - 4,7% pasternak gorczyca biała pieprz czarny Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Zawiera Soja Może zawierać Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1069/254 (kJ/kcal) Tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 37 g w tym cukry 36 g Białko 15 g Sól 25,5 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1069.00000 Wartość energetyczna (kcal) 254.00000 Tłuszcz (g) 1.60000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.30000 Węglowodany (g) 37.00000 w tym cukry (g) 36.00000 Białko (g) 15.00000 Sól (g) 25.50000 Kraj Kraj pochodzenia Polska Cechy bez dodatku glutaminianu monosodowego gwarancja jakości Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres internetowy www.kamis.pl Kontakt McCormick Polska S.A. Adres kontaktowy Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl Waga Waga brutto 22 Marka Kamis Format oznakowania alergenów Tłusty druk Średnia miara Średnia miara (e) Opakowanie logistyczne GTIN 05900084239646 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 18 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Wyprodukowano w Polsce Rozmiar opakowania 18 Rodzaj opakowania Typ Torebka Przepisy Aromatyczny pstrąg z koperkiem Składniki (dla 3-4 osób): 750 g pstrąga (3 średnie pstrągi), 1/2 cytryny, 75 g masła, olej, opakowanie przyprawy Aromatyczny pstrąg z koperkiem Kamis. Przygotowanie: 1. W naczyniu dokładnie wymieszaj masło z przyprawą do pstrąga. 2. Umytą i oczyszczoną rybę przekrój dodatkowo wzdłuż części grzbietowej. 3. Skrop cytryną od środka a następnie włóż do części brzusznej i grzbietowej przygotowane masło. Odstaw do lodówki na 30 minut. 4. Pstrąga delikatnie natrzyj olejem z obu stron i zawiń dokładnie w folię aluminiową. 5. Piecz przez 20-25 min w temp. 180°C (uważaj, aby masło nie wylało się z folii). Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa. Media społecznościowe www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem Marka standaryzowana Marka Kamis Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Informacje o dodatkach: pozostały tekst bez dodatku glutaminianu monosodowego Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski