Budyń o smaku czekoladowym Składniki skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao w proszku o obnizonej zawartości tłuszczu 7,9%, sól, aromat. Informacje dla alergików Produkt może zawierać GLUTEN (z PSZENICY, ŻYTA, JĘCZMIENIA, OWSA), MLEKO, JAJA i SOJĘ. Można podawać z dżemem, konfiturami lub syropem. Budyń nadaje się do przyrządzania kremów i mas tortowych. Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji po ok. 144 g. Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu po przygotowaniu zgodnie ze sposobem przyrządzenia z dodatkiem cukru i mleka o zawartości tłuszczu 2%. Wartość energetyczna 272 kJ / 64 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 11 g w tym cukry 6,6 g Błonnik 0,1 g Białko 2,1 g Sól 0,09 g Metoda przygotowania Sposób przygotowania: Z 0,5 litra zimnego mleka odlac 1/2 szklanki i rozmieszać w nim zawartość torebki z 2 łyżkami cukru (około 30 g). Pozostałe mleko zagotować (można dodać 1 łyżeczkę masła). Odsunąć gotujące się mleko z ognia, wlać rozmieszany proszek budyniowy z cukrem i ciągle mieszając zagotować. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do ostygnięcia. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent/Dystrybutor Wyprodukowano dla: Scamark Polska Sp. Z o.o. ul. Jutrzenki 156, 02-231 Warszawa przez: Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "EMIX" Stanisław Pacek, Rusinowo 73, 87-500 Rypin Środki ostrożności Sposób przygotowania: Z 0,5 litra zimnego mleka odlac 1/2 szklanki i rozmieszać w nim zawartość torebki z 2 łyżkami cukru (około 30 g). Pozostałe mleko zagotować (można dodać 1 łyżeczkę masła). Odsunąć gotujące się mleko z ognia, wlać rozmieszany proszek budyniowy z cukrem i ciągle mieszając zagotować. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do ostygnięcia. Dodatkowe informacje Numer weterynaryjny