Pierogi ruskie. Danie, które swoje pochodzenie zawdzięcza - wbrew swojej nazwie - polskim i ukraińskim miłośnikom sztuki kulinarnej. Pierogi ruskie z gamy wyrobów garmażeryjnych Grześkowiak przywodzą swoim smakiem skojarzenia z zieloną Ukrainą. Tęsknoty za tradycją smaku dopełnia surówka Kozacka, która doskonale wpasowuje się w klimat wspólnego rodzinnego obiadowania. Pierogi ruskie z gorącej kąpieli najchętniej wędrują prosto w ręce zgłodniałych ich wielbicieli. Są gotowe spędzić chwilę w oczekiwaniu na zarumienioną cebulkę. Uważają że towarzystwo delikatnej sałatki greckiej czyni je pokusą niezwykle trudną do odrzucenia. Składniki mąka pszenna, woda, odtworzone ziemniaki z płatków ziemniaczanych 24%, ser twarogowy 10% z mleka, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, tłuszcz wieprzowy), sól, olej rzepakowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, pieprz czarny. Informacje dla alergików Może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 690 kJ / 164 kcal Tłuszcz: 4,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 25 g - w tym cukry: 1,4 g Błonnik: 2,3 g Białko: 5,7 g Sól: 0,98 g Metoda przygotowania Wrzucić do 3 l wrzącej, osolonej wody i przetrzymać około 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia lub odsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.