Ekologiczne kluski Gnocchi - na bazie płatków ziemniaczanych. Składniki płatki ziemniaczane odtworzone* 59% (woda, ziemniaki odwodnione* 11,2%); semolina z PSZENICY twardej najwyższej jakości*, olej słonecznikowy*, sól. Produkt może zawierać: ORZECHY, MLEKO, JAJA, ziarna SEZAMU i SOJĘ. *Składniki pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: ORZECHY, MLEKO, JAJA, ziarna SEZAMU i SOJĘ. Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 864 kJ/ 204 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g Węglowodany 39 g w tym cukry <0,5 g Błonnik 2,3 g Białko 5,5 g Sól 1,2 g Metoda przygotowania kluski wrzucić do garnka z wrzącą i lekko osoloną wodą. Kiedy kluski wynurzą się na powierzchnię, gotować przez 1 minutę. Odcedzić i podawać. W celu otrzymania klusek bardziej chrupiących, roztopić na patelni 15 g masła i przesmażyć kluski na dużym ogniu przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przykryć i smażyć przez kolejne 2 minuty na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Podawać zgodnie z upodobaniami z masłem, serem gruyère, serem parmezan, sosem mięsnym lub sosem pomidorowym. Warunki przechowywania Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od 0ºC do +4ºC. Spożyć w ciągu 24 godzin po otwarciu. Producent/Dystrybutor Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o., ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa Środki ostrożności kluski wrzucić do garnka z wrzącą i lekko osoloną wodą. Kiedy kluski wynurzą się na powierzchnię, gotować przez 1 minutę. Odcedzić i podawać. W celu otrzymania klusek bardziej chrupiących, roztopić na patelni 15 g masła i przesmażyć kluski na dużym ogniu przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przykryć i smażyć przez kolejne 2 minuty na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Podawać zgodnie z upodobaniami z masłem, serem gruyère, serem parmezan, sosem mięsnym lub sosem pomidorowym. Dodatkowe informacje Numer weterynaryjny Numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej: PL-EKO-09