Rycki Maasdam w plastrach. Ser dojrzewający typu szwajcarskiego o łagodnym zapachu i orzechowym, słodkawym smaku. Oczka owalne, okrągłe, nie przekraczające dużej czereśni. Doskonały ze świeżym pieczywem, a także tworzy idealną kompozycję z owocami i winem. Składniki Mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato. Informacje dla alergików Zawiera mleko. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1475 kJ / 355 kcal Tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18 g Węglowodany 2 g w tym cukry 0 g Białko 26 g Sól 1,1 g Wapń 864 mg Warunki przechowywania Przechowywać w temp. od 0°C do +10°C. Producent/Dystrybutor Spółdzielnia Mleczarska RYKI ul. Żytnia 3 08-500 Ryki www.smryki.pl