Lunch z serem Gouda i sosem curry Sezonowa kompozycja precyzyjnie pociętych warzyw - kapusty pekińskiej, rumianej papryki, soczystego groszku i złocistej kukurydzy - wzbogacona kostkami wykwintnego żółtego sera. Dressing curry, dodawany do zestawu, nadaje warzywom egzotycznej pikanterii, zachowując ich lekkość i walory odżywcze. Składniki Sezonowa kompozycja warzyw w zmiennych proporcjach (67%) (kapusta pekińska, kapusta biała, kukurydza, ogórek zielony, marchew, groszek, papryka, pomidor cherry), sos curry (27%) [woda, olej rzepakowy, cukier, ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, żółtko jaja, stabilizatory (guma guar, guma ksantanowa, guma tara), przyprawy], ser Gouda podpuszczkowy dojrzewający (7%) (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, barwnik annato). Informacje dla alergików Produkt może zawierać: gorczycę, soję, seler oraz ryby. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 445 kJ / 107 kcal Tłuszcz 7,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g Węglowodany 7,3 g w tym cukry 3,5 g Białko 3,0 g Sól 0,46 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Producent/Dystrybutor Świeże i Zielone Sp. z o.o. Sp.k. ul. Śremska 29 62-035 Kórnik Tel. +48 61 819 00 41 Fax +48 61 819 09 41 e-mail: biuro@surowki.pl