Składniki mąka PSZENNA woda mięso (13,5 %) [mięso wieprzowe, mięso wołowe] mąka SOJOWA cebula tłuszcz wieprzowy błonnik PSZENNY por marchew oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy) sól przyprawy (zawierają SELER) substancja konserwująca: sorbinian potasu cukier aromaty Zalecenia dla alergików Seler Zawiera Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Może zawierać Sezam Może zawierać Soja Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g Wartość energetyczna 1129 kJ/ 269 kcal Tłuszcz 11 g w tym kwasy nasycone 4,9 g Węglowodany 33 g w tym cukry 1,9 g Białko 8,1 g Sól 1,0 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1129.00000 Wartość energetyczna (kcal) 269.00000 Tłuszcz (g) 11.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 4.90000 Węglowodany (g) 33.00000 w tym cukry (g) 1.90000 Białko (g) 8.10000 Sól (g) 1.00000 Cechy Laur Klienta 2018 bez wzmacniaczy smaku ciasto z polskiej mąki delikatne ciasto Przechowywanie Przechowywać w temp. od 0°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Warunki przechowywania Min. temp. °C 0 Maks. temp. °C 6 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta Virtu Production sp. z o.o., ul. Łośnicka 35, 42-400 Zawiercie, Polska Kontakt Virtu Production sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Łośnicka 35, 42-400 Zawiercie, Polska Adres zwrotny Virtu Production sp. z o.o., ul. Łośnicka 35, 42-400 Zawiercie, Polska Waga Waga brutto 1056 Marka Virtu Dodatki Wzmacniacze smaku Nie zawiera Format oznakowania alergenów Wielkie litery Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia Ogólnie Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania. Gotować we wrzątku Od postaci schłodzonej Garnek: wrzucić do 2,5 l osolonej, wrzącej wody i gotować na wolnym ogniu przez około 3 minuty nie doprowadzając do wrzenia. Smażyć w płytkim tłuszczu Od postaci schłodzonej Patelnia: na rozgrzanym oleju do zrumieniena przez około 7 minut. Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 1 Pozostałe informacje Pakowany w atmosferze ochronnej. Rozmiar opakowania 1 Rodzaj opakowania Typ Tacka Nazwa produktu uregulowana prawnie Uszka z mięsem. Półprodukt garmażeryjny gotowy do spożycia po obróbce cieplnej do temperatury minimum +80°C w środku. Marka standaryzowana Marka Virtu Jednostka (tekst opisowy) kg Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Kilogramów