Borowik szlachetny Boletus edulis Bull suszony, krojony. Opakowanie: 20 g. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1326 kJ / 316 kcal Tłuszcz 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 24 g w tym cukry 7,0 g Błonnik 22 g Białko 33 g Sól 0,07 g Metoda przygotowania Grzyby kilkakrotnie wypłukać i moczyć około 1 godziny w letniej wodzie. Następnie gotować około 30 minut i odcedzić. Grzyby pokroić w paseczki lub drobną kosteczkę. Wywar zostawić. Wywar oraz grzyby wykorzystujemy do sporządzania różnych smacznych potraw np.: zup, sosów, mięs, kapusty, farszów i wielu innych. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Producent/Dystrybutor POLGRZYB Urszula Jedynak ul. Bagienki 7a 32-050 Skawina +48 12 / 276 38 44 +48 602 432 607 +48 533 727 077 biuro@polgrzyb.pl