MELVIT Fasola biała drobna

MELVIT Fasola biała drobna
10,17zł

Składniki fasola biała drobna Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten Może zawierać Orzechy Może zawierać Sezam Może zawierać Wartości odżywcze Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna 1290 kJ / 306 kcal Tłuszcz 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 45 g - w tym cukry 3 g Błonnik 19 g Białko 20 g Sól 0,01 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1290.00000 Wartość energetyczna (kcal) 306.00000 Tłuszcz (g) 0.90000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.10000 Węglowodany (g) 45.00000 w tym cukry (g) 3.00000 Błonnik (g) 19.00000 Białko (g) 20.00000 Sól (g) 0.01000 Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki Adres internetowy www.melvit.pl Kontakt MELVIT S.A. Adres kontaktowy ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Email kontaktowy handel@melvit.com.pl Adres zwrotny MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./+48 29 / 760 98 51 fax/+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.pl Waga Waga brutto 404 Marka Melvit Format oznakowania alergenów Tłusty druk Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować Od temperatury otoczenia 1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody). 2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny. Numer fax +48297609841 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 400 Rozmiar opakowania 400 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Przepis: Fasola w sosie pomidorowym Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju. Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1½ szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego! Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasola biała drobna Marka standaryzowana Marka Melvit Telefon kontaktowy +48297609851 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog