Składniki 100% kasza jęczmienna perłowa gruba Zalecenia dla alergików Jęczmień Zawiera Wartości odżywcze w 100 g Wartość energetyczna 1429 kJ/ 338 kcal Tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 69 g w tym cukry 0,5 g Błonnik 7 g Białko 7 g Sól 0,01 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1429.00000 Wartość energetyczna (kcal) 338.00000 Tłuszcz (g) 2.20000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.40000 Węglowodany (g) 69.00000 w tym cukry (g) 0.50000 Błonnik (g) 7.00000 Białko (g) 7.00000 Sól (g) 0.01000 Cechy tradycja smaku! najlepsza po 15 minutach! Przygotowanie i stosowanie Wyśmienity zamiennik dla ryżu, ziemniaków i makaronów. Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 07-415 Olszewo-Borki Kruki Adres internetowy www.melvit.com.pl Kontakt MELVIT S.A. Adres kontaktowy ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Email kontaktowy handel@melvit.com.pl Adres zwrotny MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa tel./+48 29/ 760 98 51 fax./+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl Waga Waga brutto 422 Marka Szczytno Premium O marce Polecamy również: Szczytno Premium Kasza gryczana prażona Format oznakowania alergenów Tłusty druk Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Zagotować 1 litr wody. 2. Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę. Posolić do smaku. 3. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 13-15 min. 4. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać kaszę. Numer fax +48297609841 Opakowanie logistyczne GTIN 05906827011296 Liczba jednostek Liczba jednostek 4 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 100 Pochodzenie Tekst dowolny o pochodzeniu Kraj pochodzenia: Polska. Rozmiar opakowania 4 x 100 Rodzaj opakowania Typ Karton Przepisy Kasza jęczmienna po staropolsku Składniki: 20 dag kaszy jęczmiennej Szczytno, około 400 ml wody, tłuszcz, 20 dag fasoli drobnej Melvit, 10 dag cebuli, 15 dag kiełbasy, 4 dag ketchupu, 150 ml gęstej śmietany, tarta bułka Melvit, sól, pieprz, przyprawy. Sposób przygotowania: 1. Kaszę opłukać, odcedzić i odsączyć. Do wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu wsypać kaszę, mieszając zagotować. 2. Następnie przykryć wstawić naczynie z kaszą do większego naczynia z wrzącą wodą i gotować na parze około 2 godzin. Parującą wodę uzupełniać. 3. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć wymieszać z fasolą, ketchupem oraz pokrojoną kiełbasą, doprawić przyprawami. 5. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką naczynia nałożyć doprawiona kaszę, przekładając przygotowaną fasolą, polać śmietaną i zapiec. Informacje o recyklingu Opakowanie Nadające się do recyklingu Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna perłowa Marka standaryzowana Marka Szczytno Premium Telefon kontaktowy +48297609851 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Liczba użyć Liczba czynności użycia sztuk/sztuki 4 Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski