BELL Salami włoskie z wołowiną Kiełbasa wyprodukowana z mięsa i tłuszczu wieprzowego oraz wołowiny. Poddana procesom dojrzewania, wędzenia i suszenia. Produkt w plastrach o średnicy ok. 50 mm, zapakowany w atmosferze ochronnej. Składniki 100 g produktu wyprodukowano z 91 g mięsa wieprzowego i 46 g mięsa wołowego. Mięso wieprzowe (UE), mięso wołowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, aromaty, syrop glukozowy, cukier, stabilizator: cytryniany sodu (E331); hydrolizowane białko roślinne (z kukurydzy i rzepaku), przeciwutleniacz: askorbinian sodu (E301); sproszkowany burak ćwikłowy, ekstrakt z rzodkwi, dekstroza, substancja konserwująca: azotyn sodu (E250); kultury starterowe. Informacje dla alergików Produkt może zawierać soję, mleko, seler, gorczycę i orzechy laskowe. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1758 kJ / 425 kcal Tłuszcz 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g Węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,5 g Białko 22 g Sól 4,2 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°C do +7°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Producent/Dystrybutor Bell Polska Sp. z o.o. ul. Mokra 11 32-005 Niepołomice