Opis produktu Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Składniki skrobia pszenna bezglutenowa skrobia kukurydziana mąka kukurydziana glukoza substancje zagęszczające: guma guar, E 464 błonnik ziemniaczany regulator kwasowości: E 575 substancja spulchniająca: węglany sodu Zalecenia dla alergików Gluten Nie zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze w 100 g Wartość energetyczna: 1554 kJ / 366 kcal Tłuszcz: 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g Węglowodany: 86 g w tym cukry: 5,9 g Białko: 0,6 g Sól: 0,13 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1554.00000 Wartość energetyczna (kcal) 366.00000 Tłuszcz (g) 2.20000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.90000 Węglowodany (g) 86.00000 w tym cukry (g) 5.90000 Białko (g) 0.60000 Sól (g) 0.13000 Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta BEZGLUTEN Sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. Krakowa Polska Adres internetowy www.bezgluten.com Kontakt BEZGLUTEN Sp. z o.o. Adres kontaktowy Posądza 128 32-104 Koniusza k. Krakowa Polska Email kontaktowy biuro@bezgluten.com export@bezgluten.com Adres zwrotny BEZGLUTEN Sp. z o.o. Posądza 128 32-104 Koniusza k. Krakowa Polska tel. 0048 12 / 626 58 08, 0048 12 / 626 38 88 fax 0048 12 / 637 74 89 www.bezgluten.com e-mail: biuro@bezgluten.com Masz problem z wypiekiem? Zadaj pytanie naszemu ekspertowi! export@bezgluten.com Waga Waga brutto 1020 Marka Bezgluten O marce Wybierając markę Bezgluten możecie Państwo urozmaicić i wzbogacić swój świat kulinarny o smaczne i bezpieczne produkty które sprawiają, że jedzenie jest wielką przyjemnością a życie staje się bardziej komfortowe. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wiedzy eksperckiej i zaangażowaniu nasze wyroby mają gwarancję najlepszego smaku i najwyższej jakości. Więcej o nas na: www.bezgluten.com Format oznakowania alergenów Tłusty druk Italiki Podkreślenie Numer fax 0048126377489 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 1 Rozmiar opakowania 1 Rodzaj opakowania Typ Zgrzewane Przepisy Sposób przygotowania: Chleb Składniki: - 500 g Ekstra uniwersalnej mieszanki bezglutenowej - 1 łyżeczka soli (9 g) - 1 łyżeczka cukru (7 g) - 7 g drożdży w proszku lub 25 g rozkruszonych drożdży świeżych - 450 ml wody (temp. ok. 30°C) - 3 łyżki oleju (20 g) + olej do posmarowania. Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w misce, następnie miksuj na najwyższych obrotach przez około 2 min. do otrzymania gładkiej jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelej do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 30 x 12 cm i wyrównaj powierzchnię. Foremkę z ciastem przykryj wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w temp. pokojowej na około 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmaruj olejem i umieść w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piecz około 45 min. (bez termoobiegu), po upieczeniu wyjmij z foremki i odstaw do ostygnięcia. Masz problem z wypiekiem - zadzwoń do nas lub napisz. Więcej przepisów z zastosowaniem tej mieszanki znajdziesz na naszej stronie internetowej. Wiele ciekawych przepisów z wykorzystaniem tego produktu znajdziesz na naszej stronie: www.bezgluten.com w Kąciku Kulinarnym. Nazwa produktu uregulowana prawnie Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa Marka standaryzowana Marka Bezgluten Telefon kontaktowy 0048126265808 0048126263888 Jednostka (tekst opisowy) kg Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Kilogramów Logotypy stron trzecich - pozostały tekst Znak przekreślonego kłosa - PL-089-047 Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski Logotypy stron trzecich Znak przekreślonego kłosa