BEZMIĘSNY Bezmięsny boczek Bezmięsny Boczek to prawdziwy król wszystkich uczt. Jest dość słony, lekko pomidorowy, bardzo wyrazisty i dymny - po prostu boczkowy, czyli pyszny! Niezwykłą wielowymiarowość swojego smaku zawdzięcza naturalnym źródłom umami: pomidorom, płatkom drożdżowym i sosowi sojowemu. Struktura Bezmięsnego Boczku jest elastyczna, ale nie gumowata. Bezmięsny Boczek możesz dodać na przykład do domowego burgera, tofucznicy czy spaghetti a’la carbonara. Po krótkim smażeniu na odrobinie oleju staje się cudownie chrupiący. Możesz go także piec, dusić, grillować albo jeść na surowo - inwencja jest tu niczym nieograniczona. Pamiętaj, że tak jak wszystkie nasze produkty, Bezmięsny Boczek można mrozić! Bezmięsna wędlina o smaku boczku. Produkt roślinny na bazie białka pszennego. Składniki Woda, białko pszenne 34%, olej rzepakowy, płatki drożdżowe nieaktywne, soja, koncentrat pomidorowy, przyprawy naturalne, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), sól kłodawska. Produkt wędzony drewnem bukowym. Informacje dla alergików Może zawierać sezam, gorczycę i seler. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 949 kJ / 226 kcal Tłuszcz 6,94 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,09 g Węglowodany 8,11 g w tym cukry 3,63 g Błonnik 3,33 g Białko 31,06 g Sól 1,3 g Warunki przechowywania Produkt należy spożyć w przeciągu 48 godzin od otwarcia. Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Cechy produktu Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Producent/Dystrybutor BVTCHER sp. z o.o. ul. Flory 9/8, 00-586 Warszawa www.bezmiesny.pl