Zupa krem indyjska z soczewicy Krem z czerwonej soczewicy to popularne danie kuchni orientalnej. Zupa na bazie jednej z najzdrowszych roślin strączkowych. Składniki Woda, soczewica czerwona 18,1%, ziemniaki, pomidory bez skórki pasteryzowane, marchew, mix maślanki i olejów roślinnych, cebula, cukier, imbir, przyprawy, sól, ocet winny, olej rzepakowy, papryka chilli. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 268 kJ / 64 kcal Tłuszcz 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 9,8 g w tym cukry 4,0 g Białko 3,2 g Sól 0,7 g Metoda przygotowania Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W). Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni. Producent/Dystrybutor Eat Me Sp. z o.o. ul. Krakowskie Przedmieście 14 00–325 Warszawa Solec 29k, 05-532 Baniocha 512 007 747 (zamówienia) 500 724 007 (zamówienia) 786 866 350 (księgowość) biuro@eatme.pl