GOONG Suszone grzyby shitake Grzyby Shiitake to drugie, zaraz po pieczarkach, najpopularniejsze grzyby uprawne na świecie. Są bardzo kruche i mają lekko mięsny smak, nadają potrawom wyrazistości i aromatu. Obróbka termiczna Grzybów Shiitake powinna być krótka. Zbyt długie gotowanie powoduje, że stają się twarde. Grzyby należy namoczyć przed przyrządzeniem. Kraj produkcji: Chiny Waga: 30 g Składniki Shiitake („Lentinus edodes (Berk.) Singer). Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1112 kJ/ 266 kcal Tłuszcz 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g Węglowodany 20 g w tym cukry 0,8 g Białko 19 g Sól 0,02 g Metoda przygotowania Wypłukać grzyby dokładnie w letniej wodzie i umieścić w małej misce napełnionej gorącą wodą. Pozostawić do nasiąknięcia na 15 minut, odsączyć. Włożyć grzyby do wrzącej wody na jedną minutę i ponownie odsączyć. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze od +12°C do +21°C. Producent/Dystrybutor Wyprodukowano w Chinach dla: Pamapol S.A. ul. Wieluńska 2 97-438 Rusiec www.goong.pl