Kotlet de volaille marchewką i groszkiem i puree ziemniaczanym Kuchnia mamy Teresy po raz kolejny sięga po danie sprawdzone i przez wielu z nas wprost ubóstwiane, które – wbrew jego francuskobrzmiącej nazwie – wywodzi się nie z paryskich salonów a ze wschodnich, kijowskich rubieży. To właśnie tam zaczęła się historia panierowanego kotleta, nadziewanego masłem i przyprawami, który dziś - jako kotlet de volaille – proponujemy Państwu w naszej obiadowej kompozycji. Podany w towarzystwie – dopełniających smak mięsa - zielonego groszku i marchewki oraz złocistego, ziemniaczanego puree jest znakomitym pomysłem na obiad szybki, smaczny i pożywny. Czy skuszą się Państwo na odrobinę smakowej ekstrawagancji? Bez substancji konserwujących. Półprodukt chłodzony, pakowany w atmosferze ochronnej. Opakowanie: 400 g. Składniki Marchewka z groszkiem 37,5% (marchew 62%, woda, groszek zielony 10%, mąka pszenna, cukier, ocet, masło, sól), puree ziemniaczane 32,5% (ziemniaki gotowane 94%, olej rzepakowy, masło, sól), roladka z mięsa drobiowego z masłem, panierowana, smażona 30% (filet z piersi kurczaka 60%, mąka pszenna, masło 11%, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, masa jajowa pasteryzowana, sól, błonnik pszenny, przyprawy, drożdże, aromat. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: soję, sezam, ryby, gorczycę, seler. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 531 kJ / 127 kcal Tłuszcz 6,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g Węglowodany 9,2 g w tym cukry 3,3 g Białko 6,5 g Sól 1,1 g Metoda przygotowania Gotowy do spożycia po ogrzaniu do temperatury min. 80°C. Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Producent/Dystrybutor Świeże i Zielone Sp. z o.o. Sp.k. ul. Śremska 29 62-035 Kórnik Tel. +48 61 819 00 41 Fax +48 61 819 09 41 e-mail: biuro@surowki.pl