Składniki mąka PSZENNA 88 % woda ŻÓŁTKO JAJA w proszku 1 % sól regulatory kwasowości: węglany potasu, węglany sodu Zalecenia dla alergików Jaja Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem: wartość energetyczna 1609 kJ / 379 kcal tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g węglowodany 78 g w tym cukry 2,2 g białko 12 g sól 0,59 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1609.00000 Wartość energetyczna (kcal) 379.00000 Tłuszcz (g) 1.60000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.60000 Węglowodany (g) 78.00000 w tym cukry (g) 2.20000 Białko (g) 12.00000 Sól (g) 0.59000 Kraj Kraj pochodzenia Chiny Cechy kuchnia indonezyjska Przechowywanie Najlepiej spożyć przed, numer partii: na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 7 dni. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl Adres internetowy www.houseofasia.pl Kontakt De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Adres kontaktowy Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska Adres zwrotny De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl Waga Waga brutto 230 Marka House of Asia Trwałość po otwarciu Trwałość po otwarciu dzień/dni 7 Format oznakowania alergenów Wielkie litery Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj przez 5 minut. Dodatkowe informacje Więcej przepisów na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na: www.houseofasia.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 200 Rozmiar opakowania 200 Rodzaj opakowania Typ Torebka Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 5 - PP Przepisy Makaron pszenny z krewetkami w sosie teriyaki Składniki - 100 g Makaronu pszennego gniazda - 100 g Sosu teriyaki - 2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane - 1 łyżeczka Sezamu czarnego - 12 krewetek tygrysich 16/20 - 1/2 marchewki pokrojonej w słupki - 1 mała cebula drobno pokrojona - 1 papryczka chili drobno posiekana - 1 łyżka posiekanego szczypiorku - Czarny pieprz do smaku - 3 łyżki oleju Przygotowanie 1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z pastą z czosnku, papryczką chili, dodaj krewetki, marchewkę i smaż przez około 1-2 minuty. Pod koniec dodaj ugotowany makaron, szczypiorek, sos teriyaki i całość wymieszaj. 3. Gotowe danie posyp sezamem i dopraw do smaku czarnym pieprzem. Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron Mie - pszenny jajeczny typu noodle w formie gniazd. Marka standaryzowana Marka House of Asia Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów