Opis produktu Czekolada w kawałkach to idealny dodatek do wypieków i deserów na zimno. Znakomicie sprawdzi się jako dekoracja ulubionych słodkości i pełna smaku polewa po rozpuszczeniu w temperaturze 45 °C. Składniki miazga kakaowa cukier emulgator: lecytyna (z SOI) naturalny aromat waniliowy Masa kakaowa: minimum 48 % Zalecenia dla alergików Migdały Może zawierać Orzechy brazylijskie Może zawierać Orzechy nerkowca Może zawierać Orzechy laskowe Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland Może zawierać Mleko Może zawierać Orzechy Może zawierać Orzeszki pekan Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe Może zawierać Soja Zawiera Orzechy włoskie Może zawierać Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 2070 kJ / 496 kcal Tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g Węglowodany 53 g w tym cukry 50 g Białko 5,9 g Sól 0 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 2070.00000 Wartość energetyczna (kcal) 496.00000 Tłuszcz (g) 27.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 17.00000 Węglowodany (g) 53.00000 w tym cukry (g) 50.00000 Białko (g) 5.90000 Sól (g) 0.00000 Cechy idealne do ciasteczek z naturalnym aromatem waniliowym Przechowywanie Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Kontakt McCormick Polska S.A. Adres kontaktowy Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Marka Kamis Dodatki Smaki / Aromaty Zawiera Format oznakowania alergenów Wielkie litery Dodatkowe informacje Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 100 Rozmiar opakowania 100 Rodzaj opakowania Typ Torebka Przepisy Kruche ciasteczka z czekoladą Przygotowanie 15 min + czas chłodzenia ciasta Pieczenie 20 min Porcje 20 szt. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Kamis 130 g masła 100 g brązowego cukru 1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Kamis 1 jajko 1 opakowanie Dużych Kawałków Czekolady Ciemnej Kamis (odłóż 2 łyżki do dekoracji) Sposób przygotowania: 1 Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. 2 Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, dodaj jajko, wymieszaj, następnie dodaj suche składniki. 3 Wyrabiaj krótko, tylko do połączenia składników, dodaj duże kawałki czekolady ciemnej, ponownie wymieszaj. 4 Formuj okrągłe kulki ok. 35 g każda, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstęp między kulkami, udekoruj pozostałymi dużymi kawałkami czekolady ciemnej, wstaw na 20 min do lodówki, następnie piecz 18-20 min w 180 °C. Nazwa produktu uregulowana prawnie Kawałki ciemnej czekolady. Marka standaryzowana Marka Kamis Wymiary od dostawcy Wysokość na półce 180 Szerokość na półce 110 Głębokość na półce 20 Waga od dostawcy Waga brutto 105 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów