Składniki płatki ziemniaczane woda skrobia ziemniaczana boczek wędzony 7,5 % mięso wieprzowe 7,5 % bułka tarta pszenna (mąka pszenna, drożdże, woda, sól) błonnik pszenny białko sojowe cebula olej rzepakowy sól pieprz mieszanka przypraw (pasternak, marchew, pietruszka, cebula, natka pietruszki) czosnek majeranek aromat Zawartość farszu: 20 % Zalecenia dla alergików Soja Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna 955,2 kJ / 228 kcal Tłuszcz 9,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g Węglowodany 31,4 g w tym cukry 2 g Białko 6,3 g Sól 1,45 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 955.20000 Wartość energetyczna (kcal) 228.00000 Tłuszcz (g) 9.80000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 3.70000 Węglowodany (g) 31.40000 w tym cukry (g) 2.00000 Białko (g) 6.30000 Sól (g) 1.45000 Kraj Kraj pochodzenia Polska Cechy rodzinna paczka mięsna biesiada bez sztucznych barwników bez GMO Przechowywanie Przechowanie w warunkach domowych W lodówce +4 °C 1 dzień W zamrażarce -6 °C 7 dni W zamrażarce -12 °C do 30 dni W zamrażarce poniżej -18 °C do daty minimalnej trwałości Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C Uwaga! Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie. Rodzaj przechowywania Typ Zamrażać Adres producenta Mateo Sp. z o.o. ul. Metalowców 33 39-200 Dębica Polska Tel. +48 14 681 53 01 www.mateodebica.com.pl Adres internetowy www.mateodebica.com.pl Kontakt Mateo Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Metalowców 33 39-200 Dębica Polska Adres zwrotny Mateo Sp. z o.o. ul. Metalowców 33 39-200 Dębica Polska Tel. +48 14 681 53 01 www.mateodebica.com.pl Marka Mateo O marce Poznaj nas. Poznaj Mateo! Podkarpackie korzenie Już od 25 lat czerpiemy z bogactwa natury Podkarpacia. Sekretem naszych klasycznych dań są doskonałe produkty. W naszej rodzinnej firmie szanujemy swoje korzenie, czerpiemy z nich inspirację i chcemy się dzielić smakami naszego regionu. Głęboko mrożone Wszystkie nasze dania są poddawane procedurze głębokiego mrożenia w temperaturze od -30 do -35 stopni przez około 30 minut. Dzięki temu żaden ze składników nie traci świeżości ani smaku. Dodatki Barwniki sztuczne Nie zawiera Smaki / Aromaty Zawiera Składniki modyfikowane genetycznie Nie zawiera Format oznakowania alergenów Tłusty druk Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku Od postaci zamrożonej Zamrożoną porcję wrzucać stopniowo do 2-3 litrów wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotować około 6 minut. Nie dopuścić do gwałtownego wrzenia wody. Odsączyć, podać gorące do konsumpcji. Dodatkowe informacje Czy wiesz, że potrawa o nazwie kluski wywodzi się najprawdopodobniej z początku XV w. Każda część kraju ma swoje regionalne specjały m.in. kluski corne, białe i gałuszki na Śląsku; kulochy czyli nagusy, szkaplarki, skubanki i szagówki w Wielkopolsce; kartacze, soczewiaki czy bliny na Suwalszczyźnie i Podlasiu oraz tarcioki czyli kluski scykane i hatuski góralskie na Podhalu. Opakowanie logistyczne GTIN 05906750402765 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 900 Rozmiar opakowania 900 Rodzaj opakowania Typ Torebka Rodzaj materiału opakowania Oznaczenie materiału 5 - PP Nazwa produktu uregulowana prawnie Kluski podkarpackie. Produkt głęboko mrożony. Marka standaryzowana Marka Mateo Wymiary od dostawcy Wysokość na półce 320 Szerokość na półce 220 Głębokość na półce 50 Waga od dostawcy Waga brutto 910 Telefon kontaktowy +48 14 681 53 01 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów