Krajanka śledziowa po polsku Krojone, marynowane filety ze śledzia atlantyckiego, bez skóry w oleju rzepakowym. Śledź atlantycki (Clupea harengus), złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku, obszar połowu: FAO27, podobszar: Morze Północne, Wody Islandii i Wysp Owczych; narzędzie połowowe: włoki, okrężnice. Zawiera cukier i substancję słodzącą. Składniki Filety śledziowe bez skóry, krojone 45%, cebula 30%, olej rzepakowy, papryka 1,2%, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; aromat, przyprawy, substancje słodzące: sacharyny, cukier, ocet spirytusowy, aromat. Informacje dla alergików Może zawierać: gluten (z pszenicy), skorupiaki, mięczaki, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki arachidowe. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1531 kJ / 371 kcal Tłuszcz 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g Węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,6 g Białko 6,5 g Sól 1,5 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin. Producent/Dystrybutor Mirko Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 12, Głobino 76-200 Słupsk Dodatkowe informacje Certyfikat zrównoważonego rybołówstwa MSC. www.msc.org/pl