MK Passata pomidorowa klasyczna Przecier pomidorowy, czyli passata, jest podstawą kuchni włoskiej i to właśnie stamtąd się wywodzi. Największą popularnością cieszy się na południu kraju, gdzie wykorzystuje się ją do przygotowywania wielu potraw. Jej najważniejszą cechą jest smak świeżo zerwanych pomidorów, który można uzyskać dzięki odpowiedniej recepturze. Sos jest przygotowywany z dojrzałych pomidorów, starannie wyselekcjonowanych i o wyrazistym aromacie. Składniki Pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 4,2 g w tym cukry 4,2 g Błonnik 1,2 g Białko 1,5 g Sól 0,29 g Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni. Producent/Dystrybutor KONSHURT M. Kasprzyk Spółka komandytowa UL. KORFANTEGO 26 42-202 CZĘSTOCHOWA