Składniki maślanka naturalna pasteryzowana mleko mleko w proszku odtłuszczone żywe kultury bakterii mlekowych Wartości odżywcze w 100 g w porcji 250 g % RWS* w porcji 250 g Wartość energetyczna 188 kJ/45 kcal 472 kJ/112 kcal 6% Tłuszcz 1,5 g 3,8 g 5% w tym kwasy nasycone 1,0 g 2,5 g 13% Węglowodany 4,8 g 12 g 5% w tym cukry 4,8 g 12 g 13% Białko 3,0 g 7,5 g 15% Sól 0,1 g 0,3 g 5% *Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu. Obliczona wartość odżywcza na 100g w porcji 250 g Wartość energetyczna (kJ) 188.00000 472.00000 Wartość energetyczna (kcal) 45.00000 112.00000 Tłuszcz (g) 1.50000 3.80000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.00000 2.50000 Węglowodany (g) 4.80000 12.00000 w tym cukry (g) 4.80000 12.00000 Białko (g) 3.00000 7.50000 Sól (g) 0.10000 0.30000 Przygotowanie i stosowanie Przed otwarciem wstrząsnąć. Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Warunki przechowywania Min. temp. °C 2 Maks. temp. °C 8 Rodzaj przechowywania Typ Schładzać Adres producenta SM MLEKOVITA ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska Kontakt SM MLEKOVITA Adres kontaktowy ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska Adres zwrotny SM MLEKOVITA ul. Ludowa 122 18-200 Wysokie Mazowieckie Polska Waga Waga brutto 1027 Marka Mlekovita Opakowanie logistyczne GTIN 05900512851297 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 1 Oświadczenia żywieniowe naturalna Rozmiar opakowania 1 Rodzaj opakowania Typ Butelka plastikowa Nazwa produktu uregulowana prawnie Polska Maślanka naturalna. Marka standaryzowana Marka Mlekovita Jednostka (tekst opisowy) kg Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Kilogramów Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć Opakowanie 1 kg zawiera 4 porcje produktu. Logotypy stron trzecich - pozostały tekst Certyfikowane Systemy ISO 9001, FSSC 22000, ISO 14001 Gwarancją Jakości Liczba użyć Liczba czynności użycia Porcje 4 Język produktu Język danych polski Główny język opisu polski