Pasztet Mistrza Jeremiego Pasztet Jeremiego powstał na bazie tradycyjnej polskiej kuchni. Charakteryzuje się pysznym i delikatnym smakiem. Aromatu dodają mu naturalne zioła i przyprawy. W skład receptury wchodzą najwyższej jakości mięso z kurczaka i wieprzowe oraz delikatna wątróbka, która nadaje mu kruchości. Pasztet doskonale sprawdzi się jako baza kanapek a plasterek rumianego pomidora podkreśli jego szlachetny, domowy smak. Składniki Mięso wieprzowe (58%), tłuszcz wieprzowy, wątroba wieprzowa (13%), bułka tarta pszenna (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), sól, kasza manna (z pszenicy), cebula, ekstrakty przypraw, przyprawy, seler, gorczyca, błonnik roślinny bambusowy, maltodekstryna, dekstryna, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E316, regulator kwasowości E262, emulgator E472c, aromat. Informacje dla alergików Możliwa obecność: soi, mleka (laktozy), jaj. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1221 kJ / 294 kcal Tłuszcz 22,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9 g Węglowodany 3,8 g w tym cukry 1,4 g Białko 18,7 g Sól 1,9 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C. Producent/Dystrybutor Zakłady Mięsne PAMSO S.A. ul. Żwirki i Wigury 19 95-200 Pabianice