POLMAK Makaron 4-jajeczny krajanka Makaron Tradycyjny Krajanka jest jednym z tradycyjnych wyrobów firmy Polmak. Produkcja przebiega według opracowywanej przez lata receptury. Do wyrobu kilograma ciasta stosuje się aż 4 jajka, dzięki czemu produkt ten cechuje się wyjątkowym smakiem i intensywnym kolorem. Makaron krajanka to przede wszystkim tradycyjność, ponieważ smakuje jak domowy. Od takiego wyrobu odróżnia go jedynie stosowanie nowoczesnych technologii. Stanowi doskonały element dań: zarówno zup, jak i makaronów z sosem. Makaron Polmak jako dodatek do dań: Makaron z sosem Zupa pomidorowa z makaronem Kurczak z makaronem w sosie curry Składniki Jaja 18%; 4 jaja /kg mąki, mąka pszenna makaronowa, woda, przyprawa- kurkuma. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1636kJ / 391 kcal Tłuszcz 3,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 76 g w tym cukry 0,3 g Białko 13 g Błonnik 2,6 g Sól 0,09 g Metoda przygotowania Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować w zależności od preferencji, przez 9-12 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 5C do 25C. Producent/Dystrybutor Wyprodukowano w Polsce: Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK S.A. Ludwin Kolonia 58, 21-075 Ludwin jakosc@pol-mak.pl tel. (81) 757 00 90