RANA Świeże gnocchi z mozzarellą i pomidorami na patelnię 280 g Gnocchi wykonane ze świeżych składników, chrupiące na zewnątrz i kremowe w środku. Doskonałe na każdą okazję, np. aperitif, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Bez konserwantów. Bez oleju palmowego. Bez sztucznych aromatów. Do podgrzania na patelni w tylko 5 minut. Składniki Ciasto ziemniaczane 70%: puree ziemniaczane 61% (woda, płatki ziemniaczane), semolina z pszenicy durum, sól, olej słonecznikowy, kurkuma. Nadzienie 30%: ser mozzarella 30%, koncentrat pomidorowy 14%, przecier pomidorowy 14%, płatki ziemniaczane 8%, ser twardy półtłusty, serwatka w proszku, skrobia ziemniaczana, błonnik kukurydziany, ricotta (serwatka, mleko, sól), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól, czosnek, oregano. Informacje dla alergików Może zawierać: jaja, orzechy, ryby, skorupiaki, mięczaki, gorczycę, soję, seler. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 992 kJ / 235 kcal Tłuszcz 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g Węglowodany 40,0 g w tym cukry 2,7 g Błonnik 4,8 g Białko 7,4 g Sól 1,6 g Metoda przygotowania Rozpuść kostkę masła lub rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek na patelni z powłoką nieprzywierającą. Dodać gnocchi i smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając. Smażyć gnocchi przez co najmniej 5 minut, aż będą chrupiące i złociste. Podawaj na ciepło i ciesz się smakiem! Warunki przechowywania Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 dnia. Pakowano w atmosferze ochronnej. Producent/Dystrybutor Pastificio Rana S.p.A. Via Pacinotti, 25 - 37057 San Giovanni Lupatoto (VR) Italia Wyprodukowano w fabryce w: Via Locatelli, 6 - 12033 (CN), Italia