Opis produktu Makaron produkowany z wysokiej jakości semoliny z pszenicy durum, dzięki której makaron podczas gotowania chłonie mniej wody i pozostaje al dente, czyli półtwardy. Zawiera ponad 14 % białka. Makaron podlega wydłużonemu procesowi wyrabiania według opatentowanej metody Lenta Lavorazione (Powolnego Przetwarzania) i jest wytłaczany poprzez formy z brązu. W wyniku ich zastosowania powstaje sprężysty, niesklejający się makaron z szorstką, porowatą powierzchnią, idealnie łączącą się z sosem. Składniki semolina z pszenicy durum Zalecenia dla alergików Gorczyca Może zawierać Soja Może zawierać Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g Energia 1510 kJ / 356 kcal Tłuszcz 1,6 g w tym kwasy nasycone 0,3 g Węglowodany 69,5 g w tym cukry 3,1 g Białko 14,5 g Sól 0,01 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1510.00000 Wartość energetyczna (kcal) 356.00000 Tłuszcz (g) 1.60000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.30000 Węglowodany (g) 69.50000 w tym cukry (g) 3.10000 Białko (g) 14.50000 Sól (g) 0.01000 Przygotowanie i stosowanie Czas gotowania: 11 min. Zalecamy jednak sprawdzenie miękkości makaronu w trakcie gotowania, dopasowując ją do indywidualnego smaku. Przechowywanie Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta RUMMO S.p.A, Via Dei Grandi Maestri Pastai, 1 Area ASI 82100, Benevento, Włochy Kontakt RUMMO S.p.A Adres kontaktowy Via Dei Grandi Maestri Pastai, 1 Area ASI 82100, Benevento, Włochy Adres zwrotny RUMMO S.p.A, Via Dei Grandi Maestri Pastai, 1 Area ASI 82100, Benevento, Włochy Waga Waga brutto 506 Marka Rummo Format oznakowania alergenów Tłusty druk Podkreślenie Średnia miara Średnia miara (e) Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 500 Rozmiar opakowania 500 Rodzaj opakowania Typ Torebka Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z semoliny z pszenicy durum. Marka standaryzowana Marka Rummo Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów