SUSHI TOKYO Zupa Shoyu Ramen z bulionem wieprzowym 440 g Zupa na bazie bulionu drobiowego z dodatkiem makaronu ramen, gotowanego boczku chashu, gotowanego jaja, pasty miso oraz szczypioru. Miso Ramen to popularna japońska zupa na bazie bulionu, pasty miso, makaronu Ramen i różnorodnych dodatków. Składniki Bulion drobiowy 68,2 % [woda, mięso drobiowe (skrzydła z kurczaka), pasta miso 10% (pasta sojowa (woda, soja, ryż, sól, alkohol), cukier, sos sojowy (woda, ziarna soi, alkohol), olej rzepakowy, woda, pasta czosnkowa, sezam biały, przyprawy (maltodekstryna, ekstrakt z kapusty pekińskiej, czosnek w proszku, ekstrakt drożdżowy, sól, imbir mielony, cebula w proszku, czerwona papryka w proszku)], ugotowany makaron ramen 18,2 % (mąka pszenna, substancja utrzymująca wilgoć: węglan sodu, tapioka, gluten, alkohol, mąka ziemniaczana), ugotowane jajo z zalewy 5% (jajo kurze, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, ocet), gotowany boczek chashu 4,5 % [100 g produktu wyprodukowano ze 140 g boczku wieprzowego (boczek wieprzowy, sos chashu (sos sojowy (woda, ziarna soi, sól), mirin, cukier brązowy, sake)], kukurydza konserwowa 2,3% (kukurydza, woda, cukier, sól), szczypior 0,9%, naruto maki [ surimi (ryba (Nemipterus spp.), cukier, substancje utrzymujące wilgoć: difosforany, trifosforany), woda, skrobia modyfikowana, skrobia pszenna, rafinowany olej sojowy, cukier, słodkie wino ryżowe, sól, substancje utrzymujące wilgoć: węglan wapnia, chlorek wapnia; białko jaja w proszku, izolowane białko sojowe, barwnik: karmin], czerwona papryka chilli. Informacje dla alergików Produkt może zawierać: skorupiaki, mleko, seler, gorczycę. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 659 kJ / 156 kcal Tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g Węglowodany 27 g w tym cukry 5,8 g Białko 5,5 g Sól 1,3 g Metoda przygotowania Ściągnąć górną część opakowania. Z dolnej miseczki wyjąć pojemnik z bulionem, zdjąć folię z obydwu części opakowań. Makaron wraz z dodatkami przełożyć do dolnej miseczki, następnie zalać bulionem i wstawic do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewać 4-5 minut (moc 800 W). Ściągnąć górną część opakowania. Z dolnej miseczki wyjąć pojemnik z bulionem, zdjąć folię z obydwu części opakowań. Makaron wraz z dodatkami oraz bulionem przełożyć do garnka i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu ok. 1 minutę. Upewnij się, że produkt jest odpowiednio podgrzany w całej objętości, ponieważ urządzenia różnią się między sobą. Powyższe informacje powinno się traktować wyłącznie jako wskazówki. Warunki przechowywania Należy spożyć do: data z boku opakowania. Przechowywać w temperaturze 0°C -8°C. Termin przydatności do spożycia jest numerem partii. Producent/Dystrybutor Doppelt Piątek i Nogacz Sp. K. ul. Ostrowska 380D 61-312 Poznań www.doppelt.pl