TIGULLIO Sos salsa z orzechami włoskimi Sosy Tigullio to wyjątkowa linia o oryginalnych smakach i rustykalnym charakterze – wiodącej marki na włoskim rynku w tej kategorii. Kremowy aksamitny sos łączy delikatne nuty orzechów włoskich z serkiem ricotta, aby obłędnie podkreślić walory ulubionego dania. Składniki Olej słonecznikowy, ricotta (17,3 %) (serwatka z mleka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ziemniaki, orzechy włoskie (9,5%), syrop glukozowy, bakłażan, serwatka z mleka w proszku, sól, oliwa z oliwek extra vergine 1%, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalne aromaty. Informacje dla alergików Produkt może zawierać inne orzechy i jaja. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1864 kJ / 451 kcal Tłuszcz 41 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g Węglowodany 16 g w tym cukry 6,1 g Białko 3,8 g Błonnik 1,3 g Sól 2,8 g Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć i spożyć w ciągu 5 dni. Producent/Dystrybutor Index Food & Wine Sp. z o.o. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń