TIGULLIO Sos z czerwoną cykorią i boczkiem speck Sosy Tigullio to wyjątkowa linia o oryginalnych smakach i rustykalnym charakterze – wiodącej marki na włoskim rynku w tej kategorii. Kiedy intensywny aromat boczku speck wędzonego na drewnie bukowym połączy się z delikatną czerwoną cykorią, powstaje NOWA obłędna kombinacja smaków. Składniki Oleje roślinne (słonecznikowy, oliwa z oliwek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, oliwa z oliwek z wytłoków, rzepakowy), czerwona cykoria (20%), ziemniaki, syrop glukozowy, ricotta (serwatka z mleka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ser Grana Padano DOP (zawiera białka jaj kurzych) ), boczek wędzony speck (4%) (wieprzowina, sól, dekstroza, przyprawy i ekstrakty przypraw), ser Pecorino Romano DOP, orzechy włoskie, sól, białka mleka, serwatka z mleka w proszku, błonnik roślinny (ziemniaczany i bambusowy), płatki ziemniaczane, czosnek, kwasowość regulator: kwas mlekowy, koncentrat warzywno-owocowy (marchew, czarna porzeczka). Informacje dla alergików Produkt może zawierać inne orzechy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1593 kJ / 385 kcal Tłuszcz 33 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6 g Węglowodany 16 g w tym cukry 7,1 g Białko 5,2 g Błonnik 1,4 g Sól 2,9 g Warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć i spożyć w ciągu 5 dni. Producent/Dystrybutor Index Food & Wine Sp. z o.o. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń