Sos tatarski. Składniki Woda, olej rzepakowy, ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, ocet spirytusowy, żółtko jaja kurzego, skrobia ziemniaczana, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, aromat chrzanowy, substancja konserwująca-benzoesan sodu, regulatory kwasowości-kwas cytrynowy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 116 kJ / 287 kcal Tłuszcz 28,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g Węglowodany 5,4 g w tym cukry 3,1 g Białko 1,7 g Sól 0,88 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 2°C do 20°C w miejscach suchych, czystych, zacienionych lub oświetlonych światłem rozproszonym, a po otwarciu słoika w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.