Składniki przyprawy (cynamon (25 %), imbir (6,2 %), goździki, gałka muszkatołowa, kolendra nasiona, kardamon (2,2 %), pieprz czarny, ziele angielskie) cukier Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Zboża zawierające gluten Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Może zawierać Gorczyca Może zawierać Soja Może zawierać Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1475 kJ / 351 kcal Tłuszcz 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g Węglowodany 65 g w tym cukry 50 g Białko 3,2 g Sól 0,06 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość energetyczna (kJ) 1475.00000 Wartość energetyczna (kcal) 351.00000 Tłuszcz (g) 4.00000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1.80000 Węglowodany (g) 65.00000 w tym cukry (g) 50.00000 Białko (g) 3.20000 Sól (g) 0.06000 Cechy intensywny korzenny smak wystarcza na 300 g mąki Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Kontakt McCormick Polska S.A. Adres kontaktowy Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Adres zwrotny McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Waga Waga brutto 28 Marka Kamis Średnia miara Średnia miara (e) Dodatkowe informacje Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl Opakowanie logistyczne GTIN 05900084202794 Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 20 Rozmiar opakowania 20 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Przepisy Piernik Czas przygotowania 20 min Czas pieczenia 60 min Porcje 8 Składniki: 100 g miękkiego masła 175 g cukru 2 jaja 100 ml miodu 1 łyżka zimnej wody 125 ml kwaśnej śmietany 18c% 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis 2 łyżeczki kakao 1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis 100 g bakalii (posiekanych orzechów włoskich, rodzynek, suszonej żurawiny) 75 ml mleka 100 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Masło utrzyj z cukrem. 2. Dodaj żółtka (białka odłóż), miód, wodę, śmietanę, mąkę (odłóż 1 łyżeczkę), sodę, kakao i przyprawę do piernika, wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta. 3. Bakalie oprósz delikatnie mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj. 4. Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. 5. Masę przełóż do podłużnej formy (ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Piecz ok. 60 min w temperaturze 170 °C. 7. W rondelku podgrzewaj mleko z czekoladą mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 8. Wystudzony piernik polej polewą czekoladową. Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa. Marka standaryzowana Marka Kamis Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów