KUCHAREK Żurek śląski

KUCHAREK Żurek śląski
1,75zł

Składniki mąka żytnia (55,6 %) sól warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę) cukier wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe regulator kwasowości: kwas cytrynowy majeranek (1,5 %) olej rzepakowy aromaty aromaty dymu wędzarniczego Zalecenia dla alergików Seler Może zawierać Jaja Może zawierać Mleko Zawiera Gorczyca Może zawierać Orzeszki ziemne Może zawierać Żyto Zawiera Soja Może zawierać Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: Wartość energetyczna 78 kJ / 18 kcal Tłuszcz <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 3,5 g w tym cukry 0,7 g Białko 0,5 g Sól 1,0 g Obliczona wartość odżywcza na 100ml Wartość energetyczna (kJ) 78.00000 Wartość energetyczna (kcal) 18.00000 Tłuszcz (g) 3 < 0.50000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.00000 Węglowodany (g) 3.50000 w tym cukry (g) 0.70000 Białko (g) 0.50000 Sól (g) 1.00000 Cechy bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut Krok 1 Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje. Życzymy smacznego! Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl Adres internetowy www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl Kontakt Prymat sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska Adres zwrotny Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, tel: +48/32 47 33 833 www.prymatgroup.pl www.kucharek.pl Waga Waga brutto 47 Marka Kucharek Format oznakowania alergenów Tłusty druk Dodatkowe informacje Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 46 Rozmiar opakowania 46 Rodzaj opakowania Typ Saszetka Przepisy Wypróbuj również żurek: z borowikami i parmezanem Składniki: - 100 g borowików - 100 g sera parmezn - 3 łyżki tartego chrzanu Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem. z boczkiem i pieczarkami Składniki: - 150 g wędzonego boczku - 70 g pieczarek masło Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek. z bobem i porem Składniki: - 150 g bobu - 1 por - 150 g wędzonego boczku Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek. Nazwa produktu uregulowana prawnie Żurek w proszku. Marka standaryzowana Marka Kucharek Telefon kontaktowy +48/32 47 33 833 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów