DR. OETKER Piernik XXL

DR. OETKER Piernik XXL
10,73zł
Leclerc
16,41 zł/kg
654 g

Opis produktu Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności. Składniki mąka PSZENNA cukier skrobia PSZENNA proszek do pieczenia (substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), mąka PSZENNA) 1,8 % mieszanka przypraw MLEKO odtłuszczone w proszku 0,9 % cykoria ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria) 0,4 % cynamon mielony kakao o obniżonej zawartości tłuszczu naturalny aromat miodu aromaty Zalecenia dla alergików Jęczmień Zawiera Mleko Zawiera Żyto Zawiera Pszenica Zawiera Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 g (%*) Energia 1585 kJ 523 kJ 6 % Energia 379 kcal 125 kcal 6 % Tłuszcz 19 g 6,3 g 9 % w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 5,1 g 1,7 g 9 % Węglowodany 46 g 15 g 6 % w tym Cukry 24 g 8,1 g 9 % Białko 5 g 1,7 g 3 % Sól 0,75 g 0,25 g 4 % *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = 33 g Obliczona wartość odżywcza na 100g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 g Wartość energetyczna (kJ) 1585.00000 523.00000 Wartość energetyczna (kcal) 379.00000 125.00000 Tłuszcz (g) 19.00000 6.30000 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 5.10000 1.70000 Węglowodany (g) 46.00000 15.00000 w tym cukry (g) 24.00000 8.10000 Białko (g) 5.00000 1.70000 Sól (g) 0.75000 0.25000 Cechy bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego z przyprawami korzennymi Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Rodzaj przechowywania Typ Przechowywać w temperaturze otoczenia Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Adres internetowy www.oetker.pl Kontakt Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. Adres kontaktowy ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Email kontaktowy serwis@oetker.pl Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl Waga Waga brutto 660 Marka Dr. Oetker Dodatki Barwniki Nie zawiera Smaki / Aromaty Zawiera Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy Nie zawiera Format oznakowania alergenów Tłusty druk Wielkie litery Informacje dot. stylu życia Nie zawiera oleju palmowego O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce Wymiar liczbowy Wymiar liczbowy 654 Rozmiar opakowania 654 Rodzaj opakowania Typ Torba Przepisy Piernik XXL Dodaj: - 3 jaja - 250 g margaryny (lub masła) - 100 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuść i ostudź margarynę lub masło. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Formę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do formy i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180 °C Czas pieczenia: ok. 40 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Temperatura: ok. 180 °C. Czas pieczenia: ok. 40 min. Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej 1/2 szklanki, wsyp Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą, tak by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła dodawaj do budyniu łyżka po łyżce i całość ucieraj na gładką masę. Krem rozsmaruj na dolnym blacie piernika i przykryj górnym blatem. Wierzch piernika udekoruj gotową polewą Dr. Oetkera i posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Smacznego! Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do wypieku ciasta Piernik XXL. Marka standaryzowana Marka Dr. Oetker Telefon kontaktowy 585 111 001 Jednostka (tekst opisowy) g Jednostka (specyficzna) Jednostka (specyficzna) Gramów Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć 35 porcji Liczba użyć Liczba czynności użycia Porcje 35

Czym są Cenyzywnosci.pl?

Zbieramy ceny na artykuły spożywcze w Polsce. Automatycznie idziemy za pośrednictwem sklepów internetowych i zbieraj ceny i oferty, aby łatwo dla wszystkich być inteligentnymi klientami.

Jeśli masz pytanie lub wkład, możesz skontaktować się z nami pod adresem hi@cenyzywnosci.pl .

Prywatność

Regulamin

Blog