Sałatka surimi hawajska Składniki Sos curry 39% [olej roślinny (olej roślinny, rzepakowy lub słonecznikowy), woda, cukier, sól, skrobia modyfikowana, pasta curry 0,5%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy glukono-delta-lakton, mleczan wapnia, kwas jabłkowy, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu, zagęszczacze E401, E412, przeciwutleniacz: kwas askrobinowy, barwnik E160a, kawałki surimi 37% [ surimi 35% (mięso ryby, stabilizatory E420, E450, E451, E452, cukier), woda, skrobia (zawiera pszenicę), nawodnione białko jaja w proszku, olej rzepakowy, białko sojowe, aromat (zawiera skorupiaki i wzmacniacz smaku E635, sól, cukier, skrobia modyfikowana, stabilizator: karagen, barwniki: E120, E160c, E171), owoce i warzywa marynowane (ananas 11%, seler 5%, brzoskwinie 4%, jabłka 4%, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy: ocet, ekstrakt z przypraw, przeciwutleniacz, kwas askorbinowy, substancja słodząca: sacharyna i substancja konserwująca dwutlenek siarki. Informacje dla alergików Produkt może zawierać śladowe ilości: mięczaków, mleka (laktozy), gorczycy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1042 kJ / 251 kcal Tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g Węglowodany 13 g w tym cukry 5,7 g Białko 2,9 g Sól 1,5 g Warunki przechowywania Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C. Spożyć w dniu zakupu. Producent/Dystrybutor Producent: UAB „BALTIC FOOD PARTNERS", Birutès skg. 8, Macenių k., LT-90100 Plungès raj., Litwa www.viciunaigroup.eu Dystrybutor: Vicziunai-Pol Spółka z o.o., ul. Bł. S. Kanizji Mackiewicz 2 lok.3, 16-400 Suwałki, tel: +48(87) 566-71-99